Lars-Wilhelm Larsson, SD Sjöbo och medlem i kommunfullmäktigegruppen, rasar över ”politisk indoktrinering i skolorna”. Rubriken väcker självfallet vår nyfikenhet, vad kan ha hänt? Är det så att man tvingat eleverna att bara läsa Marx? Eller tvingat dem att med uppforcerade ögon titta på Moderaternas youtube-videos?

Icke. Det man har gjort är att låta några elever på Sandbäcksskolan göra ett projekt om mångfald och fördomar. Men det är väl ett fint initiativ? Icke, igen. Iallafall inte om man frågar Larsson:

”Vad ingen av projektledarna har förklarat för eleverna är att det finns olika sorters mångfald, den vi får från flyktingmottagning kostar. Sandbäcksskolan har tack vare vår återhållsamhet med flyktingmottagning kunnat hålla en relativt hög standard jämfört med skolor i invandrartäta områden. Vill verkligen eleverna såga av den gren dom sitter på?”

Ja Larsson, det är ju dumt att uppmuntra barn att se kritiskt på fördomar. Det är mycket bättre att ställa två grupper mot varandra: skolbarn mot flyktingar. Och hur var det nu igen ditt eget parti uttryckte sig angående just flyktingar?

”Riktiga flyktingar som uppfyller de internationella avtal vi undertecknat ska fortsatt ha rätt till skydd i Sverige.”

Inte blir det mycket bättre när Larsson följer upp det hela med ett inlägg om dödsolyckan i Malmö, där en person miste livet och fler blev skadade.

”Om Stefan Lundgren och Roger Larsson vill se resultatet av den mångfald som dom så ofta förespråkar kan dom läsa Kvällsposten i dag den 13 juni 2012 rubrik ”Här slutar döds färden i Malmö”  i Kvp benämns förövaren  som 20 åringen, vilket med all säkerhet är detsamma som att han är av utländsk härkomst. Annars hade det stått den 20 årige Svensken.

Kanske något för Sandbäcksskolan att ta upp i sin nästkommande bok om mångfalden?”

Återigen får Sandbäcksskolans mångfaldsprojekt en känga, samtidigt som Larsson skyller Sveriges alla invandrare, flyktingar och en hel bunt andra oskyldiga människor för en enskild persons gärning. Osmakligt? Det är bara förnamnet. Att han sedan återfaller till klassisk SD-retorik genom att lufta sin konspirationsteori angående media gör det hela ännu värre.

Sverigedemokraterna vill ofta framställa sig som ”invandrarkritiska”, något de borde förmedla till Larsson. I sina inlägg framstår han nämligen mer som invandrarfientlig.