Granskning

Mattias Karlsson hånar Ted Ekeroth efter domen mot hans bror – du är en foliehatt

Written by Henrik Johansson

Ett internt bråk har blossat upp inom den ”svärjevänliga” rörelsen efter domen mot Kent Ekeroth. På ena sidan står partiledningen med Mattias Karlsson i spetsen, och på den andra Ekerothfalangen som tröttnat på partiets dubbla måttstockar. Ekerothfalangen menar Karlssons utspel om att en SD-politiker inte kan vara kvar om den döms för våldsbrott i närtid är en ny- och påhittad regel. Karlsson svarar med att kalla Ted Ekeroth för foliehatt. 

Det är Ted Ekeroth som påpekar att den här regeln om att vara dömd i närtid för våldsbrott är påhittad efter att Martin Kinnunen dömdes för bokföringsbrott:

Vi på IRM kan inte annat än hålla med Ted i detta fall och vi påpekade det redan under en livesändning precis när domen fallit. Däremot håller inte Karlsson med, istället väljer han att kalla Ted för en foliehatt:

Karlsson utvecklar då sitt sitt svar till Ted och påstår att policyn funnits i de senaste två valen:

Än en gång, poäng till Ted. Det har aldrig stått något specifikt om våldsbrott och det vet alla som varit en del av- eller följt partiet.

Låt oss istället tala klarspråk. Den här regeln tillkom för att inte behöva utesluta Kinnunen efter att han dömts för bokföringsbrott. Det hade varit direkt idiotiskt av partiet att skjuta målvakten som tog smällen för Åkesson och resten av ledningen. Däremot har partiet tröttnat på Ekeroth och ser det här som en enkel väg ut. Allt man behöver göra är att uppfinna en ny liten regel och Karlsson blir den självklare bödeln.

För hur skulle det se ut om Åkesson var tvungen att skita ner sina händer? 


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 1.6K
    Delningar