Granskning

Rekordmånga anmälningar om valfusk – kungen spammas med kopior av internetupprop från SD-vänliga grupper

Written by Henrik Johansson

Efter valet har den ”svärjevänliga” rörelsen varit i upplösningstillstånd då Sverigedemokraterna inte blev så stora som man förväntat sig. Raseriet har nu tagit en oväntad vändning då valprövningsnämnden fått in över 900 anmälningar, flera hundra av dessa är identiska kopior av internetupprop som säger att SD borde fått fler mandat. En person som drabbats av ”svärjevännernas” spammande är kungen. 

Det är Ekot som avslöjar att över 900 anmälningar kommit in till valnämnden och Cecilia Persson som är kanslichef på Valprövningsnämnden kallar situationen exceptionell:

– Ja, jag kan inte rubricera det på annat sätt när vi sitter här med snart 900 överklaganden. Jag har ingen annan etikett på det, säger Cecilia Persson.

Valprövningsnämnden avslöjar också att flera hundra av dessa anmälningar gäller just SD och att de är kopior på upprop från nätet:

Av de överklaganden som hittills kommit in till Valprövningsnämnden är flera hundra identiska kopior av ett upprop på internet.
Där hävdas att valfusk på olika nivåer gjorde att Sverigedemokraterna fick färre mandat än de annars skulle ha fått.

Men det handlar alltså inte bara om att Valprövningsnämnden blivit nerspammade av arga ”svärjevänner”, även kungen och bröderna Wallenberg har fått dessa överklaganden skickade till sig:

Uppropet har inte bara skickats till Valprövningsnämnden utan också till OSSE:s valobservatörer, till kungliga slottet och till två av bröderna Wallenberg.

Exakt vad kungen skulle göra åt saken är högst oklart, men skam den som ger sig och använder basal källkritik innan de spammar ner Svenska myndigheter….


Stötta vår verksamhet
  • 445
    Delningar