Granskning

IRM intervjuar ”Erik”/Fabian från Granskning Sverige – jag har inget ansvar när dödshotade journalister hånas av GS

Under gårdagen lyckades en av männen bakom den rasideologiska kanalen Granskning Sverige med konststycket att skicka sitt riktiga namn till en journalist när han skulle visa att han hade spelat in deras samtal. Idag ringde ”Erik”, eller Fabian som han egentligen heter, upp Henrik från IRM efter att vi försökt nå honom för en intervju. 

Allt började med att ”Erik” ringde journalisten Malin Lernfelt för att ”ställa henne mot väggen”. Lernfelt fattade vem det var som ringde och valde därför att spela in samtalet, något som störde honom till den milda grad att han efter samtalet även skulle visa att han spelat in det. Problemet var bara att han råkade skicka med sitt riktiga och fullständiga namn, ett namn han dessutom tyvärr är helt ensam i Sverige med:

Vi på IRM bestämde oss för att göra ett försök att nå ”Erik”, som vi hädanefter kommer att kalla Fabian, dels för att få det bekräftat att det verkligen var han men också för att kunna ställa frågor som vi anser saknats i bevakningen av Granskning Sverige. Problemet var bara att inget nummer stod registrerat på hans namn. Alla nummer vi hittade var listade under hans företag eller hans fru. Vi testade därför att beta av de olika numren som vi funnit, ett efter ett.

På ett av numren svarade en ung flicka som visade sig vara hans dotter. Något överraskade blev vi eftersom det inte var registrerat i hennes namn, men det är heller inget ovanligt att sådant sker då unga personer inte själva kan stå som ansvariga på sina abonnemang. Vi fattade oss kort och frågade efter Fabian, fick svaret att någon Fabian inte fanns där och tackade för oss. Totalt uppgick hela samtalet till 13 sekunder.

Det här har fått Granskning Sverige att gå i taket och påstå att vi hotat och hatat barnet:

Men det var inte bara vi fick som attackerades. Lernfelt fick utstå en hel del hot och hat efter Fabians fadäs på Granskning Sveriges youtubekanal:

Och när Lernfelt ber GS ta bort hoten så får hon detta till svar:

Under dagen kontaktade Fabian oss på IRM. Som vanligt är det svårt att intervjua Granskning Sverige då de inte gillar att bli granskade, men Henrik gjorde i alla fall ett ärligt försök. Ni kan höra hela intervjun här, där han bland annat pratar om att han inte ser några problem med GS metoder och anklagar oss för att ha hotat hans fru efter att ha lämnat ett meddelande på hennes egen förfrågan.


Stötta vår verksamhet
  • 922
    Delningar