Granskning

Kent Ekeroth skryter på Facebook – SD var först med förslaget om att låsa in barnfamiljer i containers

Politiker har i alla tider skrutit om sina politiska reformer och förslag, så även Sverigedemokraterna. Skillnaden är väl bara vad man skryter om, för när Kent Ekeroth skryter, ja då handlar det om att SD skulle varit först med förslaget om att sätta barnfamiljer i ett containerliknade fängelse.  Det hela kanske låter konstigt men det är exakt det Ekeroth gör i ett inlägg på sin Facebook: Det sjuka med Ekeroth:s skryt är att man även får intrycket att någon ändrat sig och tycker att det här är ett bra förslag, förutom Ungerns islamofoba ledning, men nej. Förslaget får skarp kritik:

Ungerns regering vill lagstifta om att låsa in alla asylsökande i landet, men regeringens planer får kritik från människorättsorganisationer i landet.

Regeringen vill samtidigt föra tillbaka de asylsökande som i dag befinner sig i öppna läger runt om i Ungern tillbaka till gränsen. – Det här är ett klart brott mot de mänskliga rättigheterna och mot EU:s lagar, säger Marta Pardavi, vice ordförande för den ungerska Helsingforskommittén. – Det är tydligt att den ungerska regeringen tar till de grymmaste metoderna för att se till så att Ungern inte blir ett land dit flyktingar och migranter söker sig, fortsätter hon.

Hur ska då barnfamiljer på flykt behandlas enligt Ungerns regering, jo genom att låsas in i containerliknade byggnader:

Planerna på en snar lagändring presenterades i förra veckan med motiveringen att de asylsökande utgör en ”säkerhetsrisk” när de kan röra sig fritt i Ungern. Hittills har särskilt barnfamiljer placerats i öppna läger medan deras asylskäl prövats men när den nya lagen börjar gälla ska också de transporteras tillbaka till Ungerns södra gräns och placeras i containerliknande bostäder.

Vår enda kommentar till Ekeroth:s självgodhet är att vi är tacksamma att endast SD och nazistiska organisationer har såna idéer då det hittills stoppat Sverige från att genomföra något så inhumant.


Vill du stöda IRM:s verksamhet? Donera en slant, smått som stort spelar ingen roll, alla bidrag är viktiga för oss:

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59


Stötta vår verksamhet
  • 941
    Delningar