Dumheter

SD-toppar om nolltoleransen – det är helt okej att hata homosexuella, men säg det inte utåt

Det här med att Sverigedemokraterna har nolltolernas mot rasism, ja det är ju som att det skulle införas fotbollsförbud i fotboll. Utåt har hållningen varit att rasister och rättshaverister ska städas ut ur partiet. Yttre och inre kritiker menar istället att nolltoleransen varit ett sätt att bli av med folk som stöter sig med partitoppen. Nu har nya uppgifter framkommit om hur nolltoleransen förklarats internt. Expo idag har tagit del av en bandinspelning från ett möte med SD västsverige där Linus Bylund, Mattias Karlsson och Richard Jomshof – den absoluta toppen inom SD – håller frågestund med sina partikamrater:

jag tror inte att man behöver vara orolig som vanlig medlem, om man bara använder det sunda förnuftet och försöker att inte kontinuerligt lyfta fram rasistiska, nazistiska, antidemokratiska idéer, tankar, artiklar och så vidare

Det är partiets ideologiska häxmästare Mattias Karlsson som står för den utsagan. Klara besked alltså, om du inte kontinuerligt för ut ett nazistiskt budskap så är det ok. Meningen är alltså  att man ska begränsa sig till några väl valda tillfällen? Det verkar inte vara några problem att vara nazist under nolltoleransen. Bara du inte saluför nazistiska idéer för ofta. Något som förklara varför riksdagsledamoten Stellan Bojerud kunde hylla nazistiska demonstrationer utan att bli utkastad.

Richard Jomshof gör ett exempel av den nu uteslutna kommunpolitikern som kallade sex mellan homosexuella för ”avloppssex”. Ett gränsfall tydligen:

Man får tycka vad man vill om homosexualitet, men man kan inte uttrycka sig på det sättet. Vi måste som parti inse att orden vi väljer är fruktansvärt viktiga

Det är alltså inte en fråga om att vissa värderingar inte är okej för SD. Det handlar enbart om att hålla språket politiskt korrekt. Linus Bylund vars profession är att kommunicera med media lägger fram sin filosofi:

Vi vill antingen få nya medlemmar eller vi vill ha gillande av någon viktig grupp i samhället, eller vad som helst. Vi vill göra reklam för partiet i någon mening. Andra saker som inte är tänkta att göra reklam för partiet bör man inte torgföra på ett sådant sätt att det kan förknippas med ens person eller partiet överhuvudtaget.

Så där har ni det. Du får tycka vad du vill, du får vara nazist, du får var homofob detta är partistrategerna helt okej med. Men tala tyst om saken, för det är ”dålig reklam”. Snälla!! Det är slemmigt, det är meningslöst det är politiskt korrekt i ordets sämsta bemärkelse, det är creepy på ett ”stora stygga vargen klär ut sig till mormor-sätt” och det är skrattretande! Det är nolltolerans mot rasism i ett rasistiskt parti.

Hör inspelningen själva:

Bonusmaterial

Expo förtydligar:

På mötet framkom flera exempel på hur partiet inte tar avstånd från åsikter i sig, utan hur de framförs.


Stötta vår verksamhet
  • 241
    Delningar