Granskning

Ny attack planeras mot ensamkommande på Mynttorget – ”Skjut dem!”

Written by Henrik Johansson

Ikväll planeras en ny aktion för att störa den fredliga demonstrationen på Mynttorget. Den här gången är det nazisternas hovfotograf, Roger ”Salle” Sahlström, gode vän Åsa Westerberg som försöker dra ihop folk till en aktion för att störa de ensamkommande. Så sent som igår skrev Westerberg, i Sahlströms kommentarsfält, att de fredliga demonstranterna skulle skjuts samtidigt som hon hyllade nazisterna. 

Under gårdagen var Roger ”Salle” Sahlström, tidigare aktiv inom SD, på Avpixlat och Nya Tider, vid Mynttorget för att dokumentera. Som ”av en händelse” dök även Nordisk Ungdom upp och kastade bengaler mot de fredliga demonstranterna. Det här är tredje gången på kort tid som Sahlström bara råka finnas på samma plats, och vid samma tid, som Nordisk Ungdom går till attack. Senast var i lördags under Pridetåget.

En person som återfinns i Sahlströms kommentarsfält är Åsa Westerberg, god vän till Sahlström och rabiat rasist. Westerberg hyllar Nordisk Ungdom och menar att de ensamkommande borde skjutas:

Westerbergs hat mot de ensamkommande slutar inte där. Under gårdagskvällen planerade hon att åka dit för att störa demonstrationen men fick ingen hjälp att livesända aktionen. Notera även att SD-politikern Paul Cederholm gillat Westerbergs inlägg:

Westerberg låter sig inte stoppas för det, idag är det nya tag som gäller:

Men tillbaka till Sahlström som hela tiden lyckas befinna sig på samma plats som Nordisk Ungdom. IRM har även tittat närmre på den ”svärjevänliga” rörelsen och hur de reagerat på attacken under Sahlströms livesändning. Kommentarsfältet är i skrivande stund uppe i 2500 kommentarer och hatet mot de fredliga demonstranterna är enormt:

Men reaktionerna slutar inte i Sahlströms kommentarsfält, även den Sverigedemokratiske riksdagsledamoten Pavel Gamov fanns på plats och hyllade Sahlström för sin insats:

Den numera förintelseförnekande propagandisten Ingrid Carlqvist spekulerar i om det inte var AFA som utförde attacken:

Kent Ekeroths propagandasajt Avpixlat menade att det mest var migranterna som sökte konfrontation, att det kastas bengaler som gjorde att de fredliga demonstranternas saker fattade eld var inte så noga:

Såhär avslutningsvis kan vi bara konstatera att det finns ett brett stöd inom den ”svärjevänliga” rörelsen för den här typen av attacker och tyvärr kommer det nog bara eskalera under det kommande valåret…


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 2.5K
    Delningar