Granskning

SD Borlänge tröttnar på MP & C efter kritik mot Åkessons klimatförnekande: Var fanns ni när Tjernobyl exploderade över Sverige?

Written by Henrik Johansson

Efter att Åkesson under sitt tal i Sölvesborg sagt att det är värsta sortens populism om man kopplar den extrema sommar vi haft med klimatförändringar kom kritiken som ett brev på posten. Både MP:s Isabella Lövin och Annie Lööf kritiserade Åkessons flagranta klimatförnekande och kritisera den store ledaren gör man inte ostraffat. Nu går SD Borlänge ut och försvarar Åkesson och ifrågasätter var C och MP var när Tjernobyl exploderade och varför de inte byggt en kupol över Sverige för att skydda oss mot strålningen. 

Det var alltså under sitt sommartal i Sölvesborg som Åkesson hyllade sommarens väder och sa att svenskar betalade tiotusentals kronor för att resa till länder med liknande väder. Vilket förvisso är sant, det extrema vädret har, som vi alla vet, också kommit med en hel del problem. Till ex att bönder inte lyckas föda sina djur eller stora skogsbränder. Effekter som SD i nästa mening skyller på regeringen.

Både Isabella Lövin och Annie Lööf reagerade, med rätta, på Åkessons utspel, något som inte föll i god jord hos SD Borlänge som nu beskyller dem för att ha varit passiva under Tjernobylkatastrofen:

Det finns ju par frågor alla rimliga människor ställer sig efter att ha läst en sån här text. Till ex har SD en egen plan på att bygga en kupol över Sverige? Vad hade SD gjort för att förhindra Tjernobyl? Men framförallt, har de skapat utrymme i budgeten för en 500 000 kvadratkilometer stor kupol?

Framförallt, blir det inte lite hycklande att sitta och grina över att resten av världen inte gör något samtidigt som man själv, som enda parti, röstat nej till ett internationellt miljöavtal? 


Stötta vår verksamhet
  • 1.1K
    Delningar