Ordlexikon för att tyda Sverigedemokraterna.

Du kan komma med förslag på ord som just du vill ha en översättning/förklaring på, maila oss på [email protected]

Listan uppdateras kontinuerligt.


A

Ansvarsfull invandringspolitik, Ut med alla invandrare och släpp inte in en enda kotte till. Ska vi ändå släppa in någon, så ska det inte vara en muslim eller någon som liknar en muslim för dom är otäcka.

Använd i en mening:

”Enda långsiktiga lösningen är att helt lägga om nuvarande invandringspolitik tillika även den mångkulturalistiska ”integrationspolitiken” för att istället föra en restriktiv och därmed ansvarsfull invandringspolitik tätt följt av en assimileringspolitik”

Kent Ekeroth på frågan hur man löser hedersvåld

 

Arabisering, ord som skulle användas för att ersätta ”islamisering” innan man kom underfund med det rasistiska i att peka ut en speciell grupp som roten till allt ont.

Använd i en mening:

”Vi kan dock inte se att vårt ord arabisering skulle vara värre än det närliggande och väletablerade begreppet balkanisering, som till stor del betyder samma sak som det vi ville förmedla, och som vi kanske borde ha använt istället”, skriver Magnus Olsson SD Malmö.

Nationalencyklopedin beskriver balkanisering som ”politisk uppsplittring och sönderfall av existerande statsbildningar.”

 

Avancerat hack, ord för att förklara varför rasistiska, våldsbejakande och hotfulla kommentarer publicerats i ens eget namn

Använd i en mening:

Enligt Peer Pedersen har han nämligen under ett års tid blivit utsatt för ett mycket avancerat ”hack”. Och att det inte alls är han som har skrivit kommentarerna på bloggen. […]

Hur förklarar du att någon har skrivit från din IP-adress?

– Någon kan ha kört upp med en bil utanför mitt hus och använt mitt nätverk.

Använd gärna hashtaggen #avancerathack på twitter om ni vill ha något att skylla på.

 

Avpixlat, den enda nyhetskanal värd att läsa, Sveriges svar på Fox News. Skriver i princip uteslutande om invandrare som begår brott för att visa den ”sanna” bilden av invandrare. Se även Politiskt Inkorrekt.

(I USA har det gjorts en studie som visar att folk blir dummare av att se Fox News.)

Använd i en mening:

”Sverigedemokraternas Kent Ekeroth förnekade all inblandning i mailintrånget, men bekräftade att sajten Avpixlat är ”mitt egna initiativ och projekt”, som lanserats som sajten Politiskt Inkorrekts arvtagare.”


B

Bekännande bög, annat ord för öppet homosexuell man.

Använd i en mening:

”Som bekännande bög tillhör han den glamourösa klassen och kan därmed räkna med VIP-mottagande enbart i kraft av sin sexuella läggning ”


D

DDR, Förkortning för Sverige.

Använd i en mening:

”Sverige är på väg att bli ”ett DDR-samhälle”

 

Dårhusets Sverige, begrepp som Sverigedemokraterna i allmänhet och Kent Ekeroth i synnerhet använder sig av. Används för att beskriva en samhällsförändring, ofta mångkulturell sådan, som inte passar dem.

Använd i en mening:

”Dårhuset Sverige flippar ut fullständigt. Förbjud mångfaldssatsningar. Det handlar om att rädda liv.”


E

Eurabia, konspirationsteori som handlar om att muslimer – genom att föda barn – håller på att ta över Europa. Används flitigt av en enskild galning.

Använd i en mening:

”- Jag är orolig för Eurabia, säger Kent Ekeroth, Sverigedemokraternas internationelle sekreterare.”


F


G

 


H

Halalkött – Animaliskt livsmedel med magiska egenskaper som kan förvandla dig till muslim.


K

Källa, Avpixlat, Avpixlat funkar i alla lägen.

 

Källkritik, Va? Vad är det?


M

DAGERLIND, MATS: Individ som bör undantas skyldigheten att ansvara för det han har skrivit offentligt; definitivt inte rasist

———————————————————————————————————————————-

Massinvandringord som kan betyda allt från hundratusentals invandrare till tiotusentals beroende på om man kommit in i riksdagen eller ej. Sverigedemokratiska folkvalda har vid flertalet gånger reviderat sitt tidigare uttalande både upp och ner beroende på sammanhang.

Använd i en mening:

”Så om man stoppar massinvandring stoppar man terrordåden då?

– Ja vi kan ju se att alla de stora terroristdåden kan kopplas till det.”

 

Muslim, en potentiell terrorist som försöker ta över Sverige genom att föda barn. Liknas ofta vid nazister i SD-sammanhang.

 

Moské, något otäckt och osvenskt. Ska kritiseras i alla lägen annars blir man utesluten.

Använd i en mening:

”Sverigedemokraten Lennart Carlström sade i teve att han inte förknippar moskéer ”med något rysligt” och att han vill vara nyanserad när det kommer till invandring. Nu tvingas han bort från partiet för att inte ha följt partilinjen.”

 

Mörka moln, blogginlägg av riksdagsledamoten Björn Söder. Dessutom ett flitigt använt begrepp i samma blogginlägg med syftningar på allt som inte är svenskt och all mat som inte är ”sillamackor”.

Använd i en mening:

”Ingenstans fanns ett ljust moln att skymta. Överallt hängde det mörka moln. Min mage höll på att vända sig ut och in och tårarna började att leta sig ned för min kind. Den stolthet, över att vara svensk, jag hade känt tidigare på kvällen hade nu förbytts till ett hat inombords.”

 

METAPEDIA:

Websida som drivs av nazister, men tjänar som fullgod ersättning för källkritik

———————————————————————————————————————————-

N

Nedärv Essens, det som är själva kärnan i mänsklig identitet men ingen vet riktigt vad eller varför.

Använd i en mening:

”Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa…Någon komplett förteckning över vad som ingår i denna mänskliga essens har vi ännu inte och kommer kanske heller aldrig att få.”

 

Neger, en färg.

Använd i en mening:

”Traditionellt i Sverige så är neger en färg.”

 

Negerboll, Kakaobaserat sött bakverk; fosterlandets överlevnad hänger på att PK-maffian inte får döpa om det till ”chokladboll”

Nolltolerans, ett svepskäl till att utesluta människor ur SD som man ogillar. OBS! Gäller ej partitoppen.

———————————————————————————————————————————-

P

Politiskt korrekt, alla som inte ställer sig kritiska till islam. Även tillämpligt vid kritik mot media och det politiska etablissemanget när de inte skriver eller tycker som Sverigedemokraterna vill.

Använd i en mening:

”Det politiskt korrekta samhället styr över media och den politiska debatten.”

 

Parasit, person som invandrat till Sverige

Använd i en mening:

”Skulle vi återsända 500 000 av de mest uppenbara och värsta parasiterna, alltså de som inte har något som helst skyddsbehov. De som inte är i Sverige av någon annan anledning än att utnyttja oss ekonomiskt. Skulle vi helt enkelt skicka hem dem igen, en halv miljon människor, då skulle Sveriges ekonomi se radikalt annorlunda ut inom ett år”

Eller:

”Flyktingar kallas de, men sanningen är den att nittionio procent av dem är snyltare och parasiter”


S

Lilla Saltsjöbadavtalet, konspirationsteori som handlar om att svenska journalister år 1987 ingått ett avtal som innebär att de inte ska skriva negativt om svenska medborgare med utländsk härkomst. Enligt myten styrs svenska journalister fortfarande av avtalet.

Använd i en mening:

”På Tryckfrihetssällskapets möte luftar Ted Ekeroth (SD) en gammal konspirationsteori: ‘Lilla Saltsjöbadsavtalet’.”

 

Svenskfientlighet, fientlighet mot personer som av Sverigedemokraterna uppfattas som svenskar från personer som Sverigedemokraterna uppfattas som icke-svenskar. Kan även appliceras på alla som inte håller med SD.

Använd i en mening:

”Skolorna måste börja uppmärksamma svenskfientligheten i sitt värdegrundarbete, inga medel bör tilldelas antirasistiska projekt eller organisationer om de inte samtidigt förbinder sig att uttryckligen ta upp också svenskfientligheten.”

 

Sverigeett fantastiskt värdelöst land. Allt är fel och enda lösningen i siktet är att skicka hem invandrarna.

Använd i en mening:

”Denna oansvariga politik har skapat svåra sociala, etniska, religiösa och kulturella motsättningar, tillika segregation, rotlöshet och kriminalitet. Den mångkulturella samhällsordningen är i dag ett allvarligt hot mot den inre sammanhållning och stabilitet som utgör grunden för hela den solidariska svenska välfärdsmodellen.”

 

Svensk kultur, alkoholister och trädkojor.

Använd i en mening:

”Jag filosoferade också över hur man förklarar för en inbiten mångkulturalist att trädkojor är något typiskt svenskt, ja kanske det svenskaste som finns.”

alternativt:

”Lika klart ser vi bilden av småstadens lokala fyllo och original. Lite senare på förmiddagen vet vi att vi kan hitta dessa figurer på en parkbänk i parken utanför det lilla kommunalhuset halsandes en folköl. Så välbekant, så typiskt, ja så typiskt svenskt!”

 

Sillamackor, den ursvenska mat som räddade Björn Söder ifrån de ”mörka molnen” (se mörka moln).

Använd i en mening:

”Plötsligt. Jag såg ett litet ljus i den för övrigt mörka omgivningen. Sillamackor, stod det på skylten. Jag gick med brådskande steg fram. Förbi alla vitlöksluktande matstånden. Jag kände en glädje. En glädje av att det än så länge fanns någon svensk mat att få tag i.”

 

Spökplumpshuckle, synonym till burka.

Använd i en mening:

”Förvisso heter det att vederbörande skall stå till arbetsmarknadens förfogande, men gör man det när man går med spökplumpshuckle på huvudet och vägrar lära sig språket.”


T

Tjalalalala, sång man använder för att hylla den stora ledaren Jimmie Åkesson

Använd i en mening:

”Jimmie Åkesson TJALALALALA Jimmie Åkesson TJAALALALALA!”


V

Vänsterextremist, person eller organisation som inte delar Sverigedemokraternas åsikter. Går även att applicera på alla som granskar eller säger emot SD.

Använd i en mening:

”vänsterextrema underrättelseorganisationen Expo, som ägnar sig åt olaglig åsiktsregistrering och kartläggning av nationalister, konservativa och invandringskritiker”


Vätebomb, bomb av vatten.

Använd i en mening:

””Vidare levde jag då med mina begränsade kunskaper om kemi och kärnvapen och i en uppfattning om att en vätebomb hade med väta, dvs vatten att göra”


 Ö

ÖL:

Jäst rusdryck baserad på humle och malt vars berusande verkan även fungerar som försvar mot eventuella brottsliga handlingar en Sverigedemokrat kan ha begått

Använd i en mening:

Jag drack öl den kvällen så eventuella järnrörsincidenter är genast ursäktade