• Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att statligt stöd till antirasistiska organisationer endast ska ges till sådana organisationer som också förbinder sig att motverka svenskfientlighet.

Landsförrädare, kulturmarxist, pk-vänster, extremvänster, pk-maffia, HBTQ-lobby och svenskfientlig. Detta är ett gäng av de vanligaste saker arga sverigedemokrater, fascister och nazister brukar kalla de som inte håller med dem. Ett av de vanligaste uttrycken är ”svenskfientlig”. När våld och förtryck utövas mot vita svenskar på grund av att de är födda i Sverige faller detta inom svenskfientligheten.

  • Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att ge direktiv till landets skolor om att belysande och motverkande av svenskfientlighet ska ingå som en naturlig del i skolornas värdegrundsarbete.

Det är dock inte så det används. Svenskfientlig är du också om du tycker att invandring från till exempel Afrika är helt okej. Svenskfientlig är du om du inte håller med Sverigedemokraterna. Svenskfientlig är du om du arbetar för homosexuellas rättigheter (bögpropaganda, enligt en viss SD-politiker), om du vill rusta ner försvaret, om du protesterar när flyktingbarn misstänkliggörs som våldtäktsmän, om du är feminist, liberal eller arbetar mot orättvisa deportationer.

  • Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att tillsätta en utredning med uppdraget att kartlägga svenskfientlighetens utbredning och karaktär samt att föreslå åtgärder i syfte att motverka svenskfientligheten.

Citaten ovan kommer från Sverigedemokraternas motion nummer 2014/15:2606, skriven av Paula Bieler och David Lång. För att som antirasistisk organisation få statligt stöd måste en få SDs välsignelse. Säga sig arbeta mot ”svenskfientlighet”. Vad det egentligen innebär är väldigt svårfångat.

I motionen tar SD upp exempel på svenskfientlighet. De tar upp våld, sexuella kränkningar, idiotiska uttalanden och hotfullheter mot vita svenskar. Det är självklart att mycket av det som Bieler och Lång tar upp ska motverkas, rotas ut och ständigt angripas. Vidare är det viktigt att komma ihåg att sverigedemokrater och andra intoleranta aldrig är konsekventa i sitt användande av ”svenskfientlighet”. Det kan som sagt betyda allt från våld och sexuella trakasserier till att någon är medlem i typ Miljöpartiet.

Att använda ”svenskfientlighet” som verktyg i sin förståelse av samhället är som att använda en stor gul grävskopa på åttioelva ton för att gräva i en normalstor sandlåda. Klumpigt och svepande.

Därför har vi på IRM bestämt oss för att noggrant utreda vem som egentligen är svenskfientlig. Vi har bland annat använt Thoralf Alfssons lista från då han bad sina läsare nominera lämpliga svenskfientliga personer. Där hamnade allt från krönikörer i ICA-kuriren till Bert Karlsson. Håll i hatten!

Soran Ismail är enligt Erik Almqvist svenskfientlig! Invandrargrupper är enligt Christoffer Dulny och Mattias Karlsson svenskfientligaFredrik Reinfeldt är svenskfientlig! Maria Ferm (MP) är svenskfientlig! Erik Ullenhag (FP) är svenskfientlig! Alexandra Pascalidou är svenskfientlig! Christina Höj Larsen (V) är svenskfientlig! Alexander Bengtsson på Stiftelsen Expo är svenskfientlig! Fredrik Beijer, rättschef på Migrationsverket, är svenskfientlig! Åsa Romson (MP) är svenskfientlig! Gustav Fridolin (MP) är svenskfientlig! Annie Lööf (C) är svenskfientlig! Thomas Mattsson på Expressen är svenskfientlig! Robert Aschberg är svenskfientlig! Bert Karlsson (!!!) är svenskfientlig! Birgitta Ohlsson (FP) är svenskfientlig! Cecilia Malmström (FP) är svenskfientlig! Anders Lindberg på Aftonbladet är svenskfientlig! Anders Danielsson på Migrationsverket är svenskfientlig! Katarina Mazetti, bland annat krönikör i ICA-Kuriren, är svenskfientlig (TILL OCH MED ICA-KURIREN!)! Mona Sahlin är svenskfientlig! Stina Dabrowski är svenskfientlig! Özz Nujen är svenskfientlig!

Och så är Sveriges Radio svenskfientlig. Bra försök Alfsson, trots att Sveriges Radio inte är en person. Men vi fattar.

Och för er som nu tänker ”men det är ju bara några personer som uttalat sig om svenskfientlighet” – tänk igen:

Jimmie Åkesson Svenskfientlig

Reinfeldt är svenskfientlig enligt Jimmie Åkesson

Markus Wiechel

Björn Söder Svenskfientlig

Björn Söder

Jonas Andersson Linköping

Jonas Andersson Linköping

Skärmavbild 2014-11-12 kl. 18.33.47

bild: slutpixlat