Dumheter

Räck upp en hand den som aldrig av misstag råkat flytta till Bromma

Written by Björn Fridén

Du vet hur det kan vara: Man råkar flytta till Bromma av misstag och blir utkastad ut kommunfullmäktige i hemstaden. Det har i alla fall hänt Karl Jobbjens (SD) i Göteborg.

Det är egentligen rätt enkelt: du får inte vara invald i kommunfullmäktige om du inte bor i kommunen. Du kan göra nästan vad som helst utan att bli av med din plats. Låt bara bli att flytta så är det lugnt.

Karl Robbjens har haft svårt med den här enkla regeln. I höstas blev han invald i Göteborgs kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.

– Jag har förväxlat eftersändning av post för ett av mina företag med folkbokföring, säger Karl Robbjens till Expressen.

Som sagt, det kan hända vem som helst. Men just Karl Robbjens har råkat flytta till Bromma förut. När Expressen ringer distriktsordförande Jörgen Fogelklou låter det såhär:

– Nu blir jag lite matt. Innan valet var han skriven där uppe. Då sa jag till honom att ”det kan du inte göra, för då är du inte valbar här”. Då ändrade han tillbaka det snabbt, säger Jörgen Fogelklou.

Robbjens förklarar vidare för Expressen:

”Tanken var, enligt honom själv, att göra så att bolagets post skulle gå från hans dåvarande adress i Göteborg till en adress i Bromma. I stället ”flyttade” han sig själv.

– Jag har faktiskt förväxlat eftersändning av post med folkbokföring, säger Karl Robbjens och ber under torsdagsförmiddagen att få skicka en bild till redaktionen där det blir tydligt hur enkelt det är att göra den förväxlingen.

En sådan bild hade på fredagen ännu inte tillsänts redaktionen

Robbjens uppger samtidigt att han visserligen flyttade vid samma datum, men till en annan adress i Göteborg.

Konfronterad med uppgiften att någon sådan flyttanmälan inte finns registrerad hos Skatteverket, säger Karl Robbjens att något måste gått fel:

– Jag trodde att det var gjort för längesedan. Det har skett något fel med signeringen eller vad det är, säger Karl Robbjens.”

Varför ska hans företag ha posten eftersänd till en adress i Bromma, om han ändå inte bor där?

– Var posten för mina företag går, jag ser inte hur det är kopplat till kommunfullmäktige eller är av intresse för läsarna eller för dig, säger Karl Robbjens till Expressen.

Tack för de klargörande svaren. Har du ytterligare frågor så kan du alltid posta dem till honom med eftersändelse så kan han hämta upp ditt brev i Bromma sen.


Stötta vår verksamhet
  • 1
    Dela