Dumheter

Riksdagsledamoten: Donners Brunn ägnar sig åt kreativ bokföring

Som ni vet vid det här laget är vi just nu i Visby och Almedalen. Det är även Thoralf Alfsson. Men där vi är nöjda med arrangemanget är Alfsson betydligt grinigare. I ett inlägg på sin blogg skriver han bland annat om restaurangen ”Donners Brunn” med orden:

”På Donners Brunn trängs eliten. Det är minst sagt patetiskt och se dem packade som sillar stå och trängas på den minimala ytan.”

Han fortsätter sedan:

”Mona Sahlin besökte även hon Donners Brunn men höll sig till restaurangdelen. Undrar vilket kort hon använde sig av för att betala notan. Undrar om ”vi” fick nöjet att vara med och betala till ”fifflarna” som driver Donners Brunn. De verkar vara kreativa ägare som ägnar sig åt kreativ bokföring om man skall tro vad som framkommer enligt följande granskning.”

Inte nog med att han drar upp otroligt gamla nyheter om Mona Sahlin (vad nu hon har med saken att göra?), han anklagar även ”Donners brunn” för att vara en verksamhet som inte sköts lagligt. Vad han grundar det på? Håll i er nu: En tråd på Flashback. Vi anar en viss bitterhet mot att restaurangen ifråga valde att hålla stängt under Sverigedemokraternas dag. Men det finns andra sätt att visa missnöje på, man behöver självfallet inte skriva på en offentlig blogg att en verksamhet drivs på ett olagligt sätt.

Alfsson fortsätter sedan med att göra sig löjlig över de som deltar på Almedalens mingel och kallar dem ”flugor runt en sockerbit”. Hela inlägget avslutar han med följande:

”Imorgon lämnar jag Almedalen och det gör jag med glädje. Tre dagar är helt tillräckligt. Idag letade jag runt i programbladet efter intressanta seminarier men det är tyvärr svårt att hitta. Allt handlar om mainstream. Att hitta något om invandring, migration, Euro, EMU och t.ex. kriminalpolitik är definitivt inte enkelt. Vissa ämnen är minst sagt tabubelagda!”

Av ren nyfikenhet gjorde vi några snabba sökningar i Almedalens kalendarium. Under dagarna söndag till onsdag fick vi 12 träffar med seminarium och liknande som handlar om invandring, drygt 20 som handlar om migration, fler än vi orkar räkna om euro/EU och över 10 träffar som handlar om kriminalpolitik. Vi beklagar att Alfsson inte hittat dessa och erbjuder oss redan nu att lägga upp ett schema för Almedalen 2013 så att han inte missar något han intresserar sig för.


Stötta vår verksamhet