Granskning

SD-nämndeman poserar med mordmisstänkt beväpnad nazist

För ett tag sedan fick vi ett tips om en nämndeman för Sverigedemokraterna – Katarina Reimers – som skulle posera ihop med en mordmisstänkt nazist. Tyvärr kunde vi inte bekräfta exakt vilka uppdrag som Reimers hade och var tvungna att hoppa nyheten för tillfället. Men idag berättar Bohusläningen hur det hela ligger till:

Katarina Reimers sitter som ledamot bland nämndemännen i Uddevalla domsaga. Hon blev invald via sitt engagemang i Sverigedemokraterna men klev ur partiet helt den 31 maj.

Enligt tidningen GT var det också någon gång under våren som bilden ovan dök upp på Facebook. På bilden poserar Reimers tillsammans med den numera misstänkte i Trollhättemordet. Den 36-årige mannen är misstänkt, på sannolika skäl, för att ha mördat den 23-åriga kvinnan som länge var försvunnen i Trollhättan.

På bilden syns också ett vapen i 36-åringens famn.

Den mordmisstänkte mannen är gammal ledare för en lokalavdelning i Nationalsocialistisk Front. Expo beskriver 36-åringens historia:

36-åringen och 35-åringen har en historia i vit makt-miljön och då i synnerhet Nationalsocialistisk front, NSF, sedermera Svenskarnas parti.

36-åringen som misstänks för mordet i Trollhättan hade på 90-talet en ledande position i Nationalsocialistisk front där han ledde organisationens lokala avdelning i Trollhättan.

Han var medlem i organisationen åtminstone fram till 2001. 36-åringen har även varit ordförande i Nationella frihetsfronten.

Bild på Reimers och den misstänkte nazisten:

4157906417Vem som tagit bilden är okänt, men bilden är tagen ett par månader innan Reimers avslutade sitt uppdrag inom SD.

 


Stötta vår verksamhet
  • 357
    Delningar