Dumheter

SD-ordförande om vitmaktkeps – jag tänker fortsätta bära kepsen om inte SD säger ifrån

IRM Almedalen
Written by Henrik Johansson

SD Stockholms ordförande Robert Stenkvist har nu – utan att skrika – förklarat för Metro att han tänker fortsätta bära sin keps från Thor Steinar om inte SD säger annat. Detta trots att han nu vet att Thor Steinar är ett märke kopplat till vitmaktrörelsen:

bbgfdh

Robert Stenkvist säger sig inte känna till märket och menar att kepsen inte kan symboliseras med nazism.

– Jag beställde den via en klädbutik på nätet som heter Nordic wear. Jag kände inte till märket sedan innan, utan tyckte det var en snygg keps med två runor på. Efter att jag googlat har jag förstått att det är ett märke som högerradikala bär, säger han och fortsätter:

– Jag tycker det är överdrivet, med långsiktiga kopplingar. Nu har jag en brun keps på mig. Är inte det heller okej då? Om inte partiledningen ber mig att lägga ifrån mig den kommer jag att bära den igen

Stenkvist säger även till Aftonbladet att han burit kepsen i riksdagen:

Känner du dig bekväm med att bära den trots kopplingen till nynazism?

– Jag känner mig inte obekväm. Det är en ganska snygg keps. Jag har burit den i riksdagen.

Stenkvist menar alltså att märket inte kan symbolisera nazism. Hmmmm, näää, alltså hur skulle den loggan kunna kopplas till nazism!?!?

ddvsfgfdg

VAM, SMR och Thor Steinars loggor

När Thor Steinar öppnade en butik i Tyskland så valde man att döpa den till Breivik:

Märket är känt för att bäras av högerextrema och 2012, bara ett år efter massakern på Breiviks massaker i Norge, öppnade de en butik med namnet ”Brevik”. På grund av att ledamöter tyckte att märket stred mot landets konstitution ska det även ha förbjudits i det tyska parlamentet Bundestag.

Här kan ni höra hela intervjun mellan oss och Stenkvist:


Stötta vår verksamhet
  • 12
    Delningar