Granskning

SD-politiker avgår efter att ha ”hackats” – Jag stavar för dåligt för att det ska vara jag

Written by Simon Andersson

Igår kunde vi på interasistmen.se avslöja hur SD-politikern Heinz Flamm delade bilder på Hitler som en lösning på problem med migration och kallade Margot Wallström för ett pissluder. Nu rapporterar SVT Värmland att han avgår.

Det är i en intervju med SVT Värmland som ledamoten i SD Årjäng meddelar att han omedelbart avgår från sina uppdrag i partiet. Bakgrunden är gårdagens granskning av SD-politikerns konton i sociala medier.

I intervjun med SVT vidhåller Flamm – precis som han sa i intervjun med IRM igår – att han blivit hackad. Det kan man enligt honom själv se på stavningen som tydligen är alldeles för bra för att han ska vara skyldig till inläggen.

– Jag har inte delat dem. Mitt konto har blivit hackat. Jag har aldrig gjort detta, säger Heinz Flamm.

Så du menar att det är någon annan som har gjort detta?

– Ja. Man ser det på stavningen. Jag stavar ofta ganska fel och här är allt bra stavat, så jag har inte gjort någonting som har med nazism att göra. Jag har skickat mitt barn till Auschwitz till exempel, jag har massa judiska vänner, jag pratar hebreiska och jag har aldrig hejat på Adolf Hitler, säger Heinz Flamm.”

Att SD-politiker avgår efter att ha utsatts för någon slags avancerade hack är ju ingenting nytt. Men att de menar på att de stavar för dåligt för att det ska vara sant?

via GIPHY


Stötta vår verksamhet
  • 996
    Delningar