Granskning

SD-politiker avgår efter IRM:s avslöjande – får jag chansen så flyttar jag ifrån Sverige

fuck it I'm going home
Written by Henrik Johansson

Under gårdagen kunde IRM avslöja att SD-politikern Kjell Hedlund fällt en rad rasistiska och homofobiska kommentarer på sin Facebooksida. Hedlund spred bland annat en blogg som påstod att Jonas Gardell har HIV, något som Hedlund menade var lätt hänt om man gillade andra killars röv.

Vårat avslöjande har uppmärksammats av SVT och Norrbottens Kuriren. Till Kuriren nekar först Hedlund till sina uttalanden, men ändrar sig snabbt:

– Vad då, facebook? Jag har ingen Facebook, säger Hedlund till Kuriren.

Men han ändrar sig snabbt (möjligen har han missuppfattat frågan), och håller med om han skriver på sin sida på Facebook. Inte ofta, men det händer.

Precis som till oss säger Hedlund även att han ångrar uttalandet om Gardell och betonar att han har homosexuella vänner. Hedlund säger även att han ogilla Sverige och vill flytta:

Han säger att han vill bli med i fullmäktige efter höstens val, men också att han vill lämna Sverige och flytta ut ur landet, något som han flera gånger också deklarerar på sin Facebooksida,

– Jag gillar inte Sverige. Får jag chansen så flyttar jag härifrån, säger han till Kuriren.

Hedlunds eventuella flytt underlättas nu när SVT avslöjar att han kastas ut ur SD med omedelbar verkan:

En före detta politiker och Sverigedemokrat från Kalix tvingades igår lämna uppdraget som kontaktperson för partiet i Norrbotten efter en rad nedsättande kommentarer på sin facebooksida.

Vi vill betona att Hedlund inte bara var en före detta politiker. Han var suppleant i partistyrelsen, kontaktperson och högst aktiv inom Sverigedemokraterna.


Stötta vår verksamhet