Granskning

SD-tjänstemän hoppar av styrelse – ser Almqvists miljonaffär som muta

Häromdagen kunde vi läsa om hur Erik Almqvist enligt interna källor ska få fyra miljoner för att lämna sitt uppdrag i riksdagen. Pengarna skulle slussas via bolaget Samtid & Framtid AB för att sedan bland annat betalas ut som konsultarvode till Almqvist. Det tog inte lång tid innan Almqvist gick i taket och kallade Expressens avslöjande för en lögn:

Hmm… Var har vi hört detta förut? Ja just ja! När Almqvist förnekade uppgifterna om att han sprungit på stan med järnrör, gapat rasistiska glåpord och kallat en tjej för hora. Då ljög också Expressen, enligt Almqvist:

– Det stämmer absolut inte. Det har jag absolut inte gjort. Garanterat inte.

Vi kan väl konstatera att Almqvists ord inte går att lita på och idag kommer nästa dråpslag när Expressen kan avslöja att flera av styrelseledamöterna i Samtid & Framtid AB hoppar av:

I måndags registrerades nämligen en i stort sett helt ny styrelse för Samtid & Framtid AB.

En majoritet av styrelsen – pressekreteraren Eric Myrin och de politiska sekreterarna Oscar Sjöstedt och Christoffer Dulny – hade då försvunnit. Kvar fanns bara suppleanten, politiska sekreteraren Paula Bieler

Anledningen till styrelsens avhopp ska enligt källor till Expressen vara följande:

SD-källor berättar för Expressen att avhoppen beror på att de dragit öronen åt sig inför affären med Almqvist, och att de inte vill ta styrelseledamotsansvar för den.

I bakgrunden finns också uppfattningen att pengarna till Almqvist mer ska ses som en ”muta” för att förmå Almqvist att lämna sin riksdagsplats snarare än ett rent affärsavtal – som partiledningen och Almqvist beskriver det som.

Partiets pressansvarige Martin Kinnunen, som nu alltså är ensam ordinarie ledamot i Samtid & Framtid AB, säger att styrelseändringen ”delvis” bidragit till förseningen av Almqvists utträde ur riksdagen.

Under tiden väntar Anna Hagwall tålmodigt (?) på att få överta platsen i riksdagen och vi på IRM…tja, vi funderar på om det inte är dags att plocka fram den där popcornskålen igen? Möjligtvis kompletterar vi den med en skämskudde denna gången.


Stötta vår verksamhet