Granskning

SD-politiker kallar kollega för en ”jävla liten fitta” som ska slicka hans röv

Written by Henrik Johansson

I torsdags kunde IRM avslöja att SD Borlänges gruppledare Stefan Andersson varit på plats när Kaj Löfvenhamn kallat partitoppen Paula Bieler för ”judehora”. IRM kan nu visa att Bieler inte var ensam om att bli påhoppad av Andersson och Löfvenhamn. Några minuter tidigare diskuterar duon en annan partikamrat och kallar honom för en jävla fitta som ska slicka Löfvenhamns röv. 

Den här delen av samtalet utspelar sig alltså några minuter innan Bieler kallas för en ”judehora” och handlar om den numera uteslutna SD-politikern Tony Nyberg. Löfvenhamn och Andersson är trötta på att Nyberg har åsikter på att Ann-Katrin Löfvenhamns arbete inom partiet.

Andersson menar att de måste bli mer professionella och att man måste kunna be någon dra åt helvetet utan att de förstår att de blir utskällda. Kaj Löfvenhamn svarar då att Nyberg är en liten ”jävla fitta” som ska slicka hans röv, något Anderson replikerar: ”ja jag vet att du tvättat din röv idag”:

Löfvenhamn: ”Han ska veta att jag tål han inte. Han ska fan slicka mitt rövhål den där jävla lilla fittan”

Andersson: ”Ja jag vet, du har ju tvättat röven idag. Ska jag tala om vad jag gjorde när du sa det?”

Löfvenhamn: ”Satt du och runkade?”

Andersson: ”Jag satt och sket”

Båda: ”Hahahahahaha”

Nyberg blev utesluten i februari, samtidigt som paret Löfvenhamn. Då riktade Nyberg skarp kritik mot partiet och menade att hans uteslutning handlade om att han påtalat missförhållanden inom SD Dalarna.

Sverigedemokraternas informationsansvarige Henrik Gustafsson ljög för P4 Dalarna när han påstod att inspelningen var manipulerad av oss. Gustafsson påstod också att det fanns en riksombudsman på plats som skulle ha markerat mot Löfvenhamn och detta skulle vara anledningen till att Andersson inte behövde säga ifrån. Men som ni hör även på denna inspelningen så finns det ingen som säger ifrån. Den enkla anledningen till att ingen säger ifrån är att det aldrig fanns någon riksombudsman på plats.

Det stora problemet är att SD-riks och Richard Jomshof var ”Team Nordahl/Löfvenhamn” vid tidpunkten för inspelningen. Jenny Nordahl, tidigare ordförande i SD Dalarna, var nära vän till paret Löfvenhamn och tillsammans styrde de SD Dalarna i samma linje som partiledningen ville.

Samtidigt gick Vestin och Nyberg på kollisionskurs med paret Löfvenhams och Nordahl. Vore det inte för den här inspelningen så hade nog paret Löfvenhamn suttit kvar än idag. SD:s ledning hade fått information om svineriet och de nazistiska yttringar som skett på det lokala kansliet men inte agerat. ”Team Nordhal/Löfvenhamns” var helt enkelt för viktiga för partiledningen, därför agerade man inte.

Det är därför Jomshof mörkat omfattningen och säger att fler personer kan komma att dras in om han pratar med media:

”Det finns ju saker jag inte vill… Asså… Partistyrelsen har ju sett materialet. Asså det är inte så enkelt. Det finns saker i det materialet som skulle dra in andra personer om jag skulle belägga det här för media”

[…]

”Det här kan växa och bli väldig stort. Vi befinner oss i ett underläge mot media”

Stefan Andersson är gruppledare i SD Borlänge och sitter som nämndeman i Hovrätten. 


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)

Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm

 


Stötta vår verksamhet
  • 834
    Delningar