Dumheter

SD-politiker – sluta anmäl skitsaker som sexuellt ofredande, du är bara lättkränkt

Tycker ni att rubriken är provocerande och ett hån mot alla människor som utsatts för sexuellt ofredande? Ja då lär ni inte blir mindre provocerade av SD-politikern Tommy Hanssons exakta formulering:

Så moderate riksdagsmannen Gunnar Axén, Norrköping kladdade på en ung moderattjej under en fest i fyllan och villan. För det fick han vidkännas polisanmälan vilket ledde till en förundersökning som nu lagts ner. Axén har tidigare anklagats för misshandel av sin sambo.

Man kan kanske undra varför den utsatta ungmoderaten inte nöjde sig med att slänga en drink i ansiktet på karlsloken, eventuellt uppföljt med en gammeldags örfil. Så hade saken varit ur världen. Nejdå, i stället skall rättsväsendet, belastat som det är av den galopperande kränkthetsindustrin, hela tiden tvingas syssla med skitsaker.

I texten finns ett gäng med vinklar man måste ta i beaktande:

1. Åtalet mot Axén har lagts ner och han anses därmed som oskyldig i lagens mening. Med det klarställt kan man inte annat än se Hanssons formulering om Axéns kladdande som rent förtal.

2. Ingen som polisanmäler sexuellt ofredande – ett brott som ger upp till två års fängelse – ska behöva känna sig som en belastning för samhället, eller för den delen lättkränkt.

3. Hur kan en folkvald politiker uppmana till användandet av våld som vedergällning för en olaglig handling?

Nej det är bara att konstatera att hur man än ser på detta inlägg om sexuellt ofredande så är det vidrigt, odemokratiskt och ett hån mot alla inblandade. Än en gång ställer vi oss frågan om vilka människor som givit denna man sitt förtroende i Södertälje kommun…

***UPPDATERING***

Nu har Tommy Hansson svarat på frågan hur han skulle reagerat om det gällde hans egen dotter. Svaret får oss att häpna:

xcvxcvsdg

xvxcvxcvkxcjh

Mer om sexuellt ofredande:

Sexuellt ofredandebrott enligt svensk lag.

brottsbalken 6 kap 10 § stadgas:

”Den som, i annat fall än som avses förut i detta kapitel, sexuellt berör ett barn under femton år eller förmår barnet att företa eller medverka i någon handling med sexuell innebörd, döms för sexuellt ofredande till böter eller fängelse i högst två år.
Detsamma gäller den som blottar sig för någon annan på ett sätt som är ägnat att väcka obehag eller annars genom ord eller handlande ofredar en person på ett sätt som är ägnat att kränka personens sexuella integritet.””

Mer om hur Hansson fritt härjat inom SD utan några repressalier i enlighet med den påstådda ”nolltoleransen” som partiet inrättat:


Stötta vår verksamhet
  • 5
    Delningar