Dumheter

SD-politiker och Avpixlat hårdvinklar professors ord – familjen hotad under hela påsken

I ett inlägg på SD Markaryds hemsida skriver Jan Lorentzon att 7 av 8 partier håller på att byta ut den svenska befolkningen. Som belägg för påståendet hänvisar Lorentz till en artikel i nättidningen The Local, en artikel som handlar om hur man delat in bussresenärer efter etnicitet. På SD Markaryds hemsida kan man läsa följande:

Man kan bara konstatera att Sverige har blivit rena dårhuset. Vi har politiker (sju av

åtta partier i riksdagen) som håller på att byta ut befolkningen och ger alla nyanlända

mängder med fördelar iförhållande till svenskarna.

När vi når Lorentz för en intervju berättar han att man måste se inlägget i sin helhet och att texten skall relateras till artikeln i The Local.

Jag förstår inte hur du menar när du säger att man måste relatera till artikeln?  

-Eftersom det är mångkulturen det handlar om som samtliga övriga partier i riksdagen vill genomföra .

Så mångkultur är att byta ut befolkningen i Sverige?

-Ja, han(Mikael Hjerm, professorn i artikeln från The Local) talar ju om att det är jättebra om svenskarna dör så mångkulturen kan genomföras. Han talar för det mångkulturella samhället som de övriga sju partierna i riksdagen.

Men att byta ut befolkningen betyder ju att man ersätter det med någon annan befolkning? Vilka byter vi ut svenskarna med?

-Ja med dem vi tar in som flyktingar och invandrare.

Så man försöker byta ut svenskarna mot invandrare?

-Ja det blir ju kontentan av det hela.

Vad är syftet och varför skulle man vilja göra det? 

-Ja det skulle jag också vilja veta

Vi påpekar gång på gång för Lorentz att texten i The Local inte handlar om att byta ut befolkningen utan om rasism i det svenska samhället, men Lorentz nekar och menar bestämt att artikeln handlar om mångkultur. Inte ens när vi tar fram artikeln och citerar vad den handlar om vill Lorentz veta av artikelns innehåll. Vi frågar även om Lorentz läst Avpixlats – hårdvinklade – inlägg om artikeln, men det nekar Lorentz till och hävdar att det är ursprungsartikeln som han läst och sedermera baserat sitt utspel på.

Under påskhelgen har Mikael Hjerm mottagit allvarliga hot efter att Avpixlat uppmanat sina läsare att kontakta honom:

Umeprofessorn Mikael Hjerm och hans familj har under helgen fått ta emot flera hot. Bland annat har han hotats till livet. Anledningen är en hårt vinklad artikel på en främlingsfientlig internetsajt.

Förra veckan publicerades en intervju med Mikael Hjerm på en engelskspråkig nättidning. Där fick Hjerm, som bland annat forskar om främlingsfientlighet och nationalism, kommentera den händelse då en busschaufför i Stockholmstrakten anklagades för rasism efter att ha sorterat passagerare efter etnicitet.
[…]

En sajt med kopplingar till Sverigedemokraterna återgav nyheten från nättidningen.

– Men de gjorde en övertolkning och en omskrivning.

Familjen hotades

I rubriken skrev de bland annat att Mikael Hjerm önskade livet av en hel generation svenska pensionärer. Umeprofessorn jämförs också med flera diktatorer. Dessutom länkade sajten till professorns kontaktuppgifter på Umeå universitets hemsida. Resultatet blev att Hjerm och hans familj under påskhelgen har fått ta emot flera hotfulla telefonsamtal och mejl.

Avpixlat har såklart även uppmärksammats att hot framförts, men väljer att beskriva det som ”kritik”:

I stället för att pudla och be Sveriges pensionärer om ursäkt tycker nu Hjerm synd om sig själv i en intervju i Västerbottens-Kuriren

Hjerm har fått sin påskhelg förstörd menar han, inte pga samvetskval över sitt osmakliga uttalande utan därför att andra reagerat på det och talat om för Hjerm vad de ansåg om hans idéer om etnisk rensning. – Jag vill ju bara att de gamla i samhället ska dö så snabbt som möjligt och bereda plats åt invandrare, vad är det för konstigt med det? säger Hjerm till VK, fast i lite mer inlindade ordalag.

I samma inlägg påstår Avpixlat att Hjelm inte ber om ursäkt, men det är en direkt lögn:

– Jag ber tusen gånger om ursäkt om mitt uttalande har sårat någon, jag vill inte någon något ont, säger Hjerm.

I skrivande stund är originalartikeln på Avpixlat borttagen och förmodligen under omarbetning för att dölja ursprungstext/kommentarer:


Stötta vår verksamhet