Dumheter

SD pratar konspirationsteorier

Under rubriken ”Mattias Karlsson ställer V till svars för konspirationsteorier” försöker den sverigedemokratiske riksdagsledamoten göra sig lustig över Vänsterpartiets Siv Holmas uttalande i en riksdagsdebatt om public service.

”Ibland kan jag inte låta bli att förundras över att vi under alliansregeringens maktinnehav redan är inne på den andra public service-utredningen. Man kan naturligtvis ställa frågan: Varför genomför de borgerliga partierna dessa hugskott på radio och tv i allmänhetens tjänst? Konspiratoriskt kan man tänka sig att det är ett sätt att hålla nageln i ögat på public service-bolagen, kanske för att allianspartierna inte ska bli ofördelaktigt behandlade. Vi minns Agenda som lade upp partiledardebatten på ett sådant sätt att två av oppositionspartierna kände sig obekväma med upplägget.”

Sverigedemokraterna tyckte då att det var lägligt att plocka fram den berömda stenen, och kasta den så hårt de bara kunde när de stod i det lika berömda glashuset.

Att anklaga ett annat parti för att vara konspiratoriskt när man själv har en riksdagsledamot som säger sig vara ”rädd för eurabia”, en kommunpolitiker som pratar om lilla Saltsjöbadavtalet, en annan riksdagsledamot som tror att han blir nedtystad för att hans debattartikel inte tas med i lokaltidningen och en lokalavdelning som tror att Sverige är på väg att bli en diktatur tyder på att det kan behövas en lagom dos självinsikt till partiet.

 

 


Stötta vår verksamhet