Granskning

SD-politiker stödjer terrorstämplade nazister

Från SD till nazismen
Written by Oscar Schau

Carl Linusson, suppleant till styrelsen i SD Norrtälje, tvekar inte att genom Facebook stödja nazistiska rörelser. Linusson ställer sig bakom nazistpartierna Gyllene Gryning och Svenskarnas parti och även det antisemitiska samt rasbiologiska Nordisk ungdom. Han kandiderar till kommunfullmäktige i Norrtälje och ligger än så länge femma på sverigedemokraternas lista.

SD-suppleanten och fullmäktigekandidaten länkar bland annat till den nyfascistiska sidan Motpol.nu och till ett tal av ledaren för det nazistiska Svenskarnas parti. I talet fläktas en önskan om raslig renhet i Sverige. Som om detta inte var nog så ansåg han det också lämpligt att gilla det terroriststämplade grekiska nazistpartiet Gyllene Gryning. Linusson ”stands with Golden Dawn”.

dsfsdvgfbh

Linusson visar även vid flera tillfällen sitt stöd för det nyfascistiska och antisemitiska Nordisk ungdom. Under en anti-amerikansk aktion sprider han bland annat bilder av organisationens flygblad. Efter att sex pojkar friats från ett rättsfall om våldtäkt hänger Linusson genom en statusuppdatering ut personerna med namn och ålder och lovar även att ta fram deras hemuppgifter till intresserade. Samtidigt ondgör han sig över att man som kritiker av den svenska mångkulturen hängs ut med namn, ålder och sedan söks upp i hemmet. Snyggt hycklat…

När vi når Linusson blånekar han till att sprida nazistiska tal och slänger snabbt på luren. Ett agerande som vi numera vant oss vid. Det kan liknas vid den här katten.

tumblr_inline_msk8n9OMUK1qz4rgpOBS! Vi på IRM blev till slut tvungna att begränsa mängden skärmdumpar då Linussons Facebook nästan spricker av nazistpropaganda. Man kan inte fånga alla korvar i en shitstorm så att säga…


Stötta vår verksamhet
  • 92
    Delningar