Granskning

SD-topp liknade Dinamarca vid rävskabb – försöker nu pudla och kallar det ”lite för illustrativt”

Under gårdagen kunde IRM, under loppet av tio minuter, finna sex SD-politiker som hånat Rossana Dinamarca under efterspelet av den sexistiska tweet som sexologen och c-kändisen Katerina Janouch postat. Nu försöker två SD-toppar pudla sina uttalanden efter att media konfronterat dem. Den norrländske SD-toppen Eric Palmqvist, som liknade Dinamarca vid rävskabb, säger att han uttryckte sig ”lite väl illustrativt”.

Det hela utspelade sig på Jörgen Fogelklous, ordförande i Göteborg, Facebook. Dit hade även Palmqvist letat sig:

Bilden handlar om att Dinamarca blivit utsedd till årets sexigaste politiker av sajten Nyheter24. Eftersom SD-politiker sällan sysslar med källkritik så uppfattades detta som en självklar ursäkt till varför man kunde fortsätta håna Dinamarca. Hade de faktiskt läst artikeln om varför Dinamarca blev årets sexigaste politiker så hade det inte varit lika roligt då ”sexig” inte handlade om utseende utan attityd och politisk gärning.

Som tur var stängde vi aldrig ner fliken med Fogelklous utspel så vi fick i realtid se när Palmqvist försöker pudla:

Ja ni förstår ju, Palmqvist var ju bara lite ”illustrativ”, som när man pratar om finnar i röven. Och sjäääälvklart anspelade det inte på hennes utsida, det handlade endast om hennes fula insida…

När Göteborgsposten når Palmqvist för en kommentar men han att det faller inom ramarna för vad som får sägas i partiet:

Är det så man som representant för ett av Sveriges största partier uttrycker sig?

– Nej, man kanske skulle ha uttryckt sig på ett annat sätt, men jag tycker att det faller inom ramarna. Jag kan väl tycka att kommentaren är ganska oförarglig, men om man vill hårdra den så kanske man kan tycka att den kanske är felaktig i sin innebörd, men min uppfattning är att den faller inom ramarna

Även Fogelklou har försökt pudlat genom att sy sig den största offerkoftan han kunde hitta instruktionerna till:

Ja du Jörgen, om det nu finns så jävla mycket viktigare saker att fokusera på än när politiker sprider sexistiska hån så har vi en idé. Du som politiker kan ju föregå med gott exempel och INTE sprida sånt skit, fokusera istället på allt det där viktiga som du anser att alla andra ska fokusera på.

Vi har ett förslag till vad du kan böja med. Du vet den där märkliga personen som påstod sig använt din mejladress för att skapa ett Flashbackkonto och spridit mängder av antisemitism och grov rasism. Leta rätt på den ”snubben”.

Alternativt skicka över den där anmälan om förtal som du påstod att du skulle göra mot oss för att vi avslöjade dina kopplingar till tidigare nämnda Flashbackkontot. Ja, alltså innan det visade sig finnas fler kopplingar mellan dig och Flashbackkontot det vill säga.

Det borde hålla dig borta från internet ett tag…


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 1.5K
    Delningar