Okategoriserade

SD:s riksdagsledamot klagar på kall mat för äldre – missar att det är deras eget förslag

Written by Fredrik Almroth

I ett inlägg som är publicerat på Sverigedemokraternas Facebooksida ser vi SD:s riksdagsledamot och andre vice ordförande Carina Herrstedt ondgöra sig över att pensionärer i Ystad ska få kall mat. Detta är för jävligt och det finns en ilska mot detta förslag i kommentatorsfältet under SD:s delning och det med allt rätt. Texten på bilden lyder:

Att våra äldre ska tvingas leva på frysta microrätter för att kommunen vill spara pengar är ovärdigt ett land som Sverige

Detta har verkligen SD rätt i. Men varifrån kommer då detta beslut? Ystad Allehanda rapporterar att det är ett förslag ifrån Alliansen och just Herrstedts eget parti. Dessa två parter har beslutat att skicka förslaget på remiss till pensionärsrådet och tillgänglighetsrådet och det ska eventuellt komma ett beslut på detta i oktober. Varför nu SD vill ta bort den varma maten är en intressant fråga då de tidigare i Ystad kommun skippat den varma maten och det då fick en väldigt kritik. Men frågan om SD är omedvetna om att detta är deras egna skapelse eller om de skapat detta problem för att senare kunna kritisera detta i ren populistisk anda kvarstår. Gissningsvis lutar det nog att de inte har så pass bra koll på sin egen politik. När vi kollade upp detta så var tog googlingen runt tre sekunder och SD har ju faktiskt anställda i riksdagskansliet som kan göra detta åt dom om de inte har tid för denna googling.


Stötta vår verksamhet
  • 3
    Delningar