Dumheter

SD:s vikarierande partiledare tror att somalier grillar ”halvtama igelkottar”

Minns ni den här bilden? 

BrxNUVKIUAA-Epe

Vi skrattade alla åt den i våras efter att vi publicerat den på Facebook. Idag sätter vi dock skrattet i halsen när vi, via Björn Söders gamla blogg, hittar en bokrecension av självaste vikarierande partiledaren för Sverigedemokraterna. I recensionen, som är skriven av Mattias Karlsson och Richard Jomshof, kan man läsa hur de helt okritisk sväljer myten om att invandrare grillar våra igelkottar:

Den minst sagt originella boken ”Ögonblick i själva verket” tar med läsaren på en sanslös resa in i det svenska flyktingmottagandets vardag där vi möts av stekta igelkottar, asylsemestrande iranska kungligheter, lögner, manipulation och krokodiltårar.

Bokens författarinna, som skriver under pseudonym i rädsla för repressalier, har under en längre tid arbetat som byrådirektör för invandrarverket och då fungerat som föreståndare vid flera flyktingförläggningar.

Innehållet i boken består av en frisk blandning av bisarra erfarenheter, vardagsbeskrivningar och allmän kritik mot den svenska flyktingpolitiken.

Att boken ”Ögonblick i själva verket” är ett rasistiskt falsarium förstår varenda källkritisk människa, men det stoppar inte partiledaren för Sveriges tredje största parti att helt okritiskt hylla dess innehåll:

Boken är lättläst och mestadels rolig trots att den också innehåller stycken av mer allvarlig karaktär. Även om författarinnans tankar och åsikter kring den svenska invandringspolitiken är både tänkvärda och nyanserade är nog ändå bokens höjdpunkter de komiska anekdoterna. Om inte berättelserna kommit från just en person som har full insyn i den här världen så hade nog även en härdad invandringskritiker kunnat avfärda många av dem som vandringssägner. Verkligheten tycks dock överträffa dikten på det här området

Efter att ha fastställt att boken är ”based on a true story” går Karlsson och Jomshof vidare med att reproducera myten om grillade igelkottar:

Bland de många roliga episoder som beskrivs kan nämnas: Somaliern som fångar och steker förläggningens halvtama igelkottar och den iranska prinsen som semestrar i Sverige på skattebetalarnas bekostnad, utan någon förhoppning eller önskan om att få stanna och som bjuder på en uppsluppen avskedsfest när han får reda på att han ska åka hem.

Avslutningsvis påstår man att författaren är i färd med ett nytt avslöjande, ett avslöjande vi inte kan finna några som helst spår efter:

Enligt uppgift är författarinnan nu i färd med att säga upp sig från sitt jobb, och håller också på att färdigställa en ny bok som kommer att bli än mer avslöjande än den förra. Förmodligen kommer även denna att bemötas med total tystnad från etablissemanget. ”Ögonblick i själva verket” har ratats av i stort sett samtliga av landets bibliotek; man har till och med vägrat ta emot den när den skänkts till biblioteken. Med tanke på vilka åsikter de ansvariga inom biblioteksvärlden normalt sett företräder så är väl detta en recension så god som någon.

Richard Jomshof, Mattias Karlsson

Vi är villiga att hålla med Karlsson och Jomshof, förmodligen möttes boken med tystnad, däremot tror vi att tystnaden berodde på att författarens lögner om att invandrare grillar halvtama igelkottar….


Stötta vår verksamhet
  • 81
    Delningar