Granskning

SDU-politiker berättar öppenhjärtigt om hur han blev nazist

SD nazism
Written by Henrik Johansson

Före detta vice ordförande i SDU Värmland, Alexander Jonsson berättar öppenhjärtigt för nazistiska Realisten hur han gått från en lovande karriär inom SDU till gruppledare i nazistiska Svenskarnas parti:

Alexander Jonsson hade en lovande karriär inom Sverigedemokratisk Ungdom. 2012 valdes han till vice ordförande för SDU i Värmland och nominerades sedan till att sitta i ledningen för riksorganisationen. Han tackade dock nej till detta då han börjat titta mot ett annat parti. Under sommaren 2012 lämnade han SDU och gick med i Svenskarnas parti.

[…]

Berätta om dig själv och hur du fick upp ögonen för Svenskarnas parti?
Jag fick upp ögonen för SvP redan när det hette Folkfronten. Jag stod och vägde i ett halvår innan jag tog steget över. Många Sverigedemokrater avundas SvP eftersom att vi säger rakt ut vad vi vill och vart vi vill komma. Man vill kunna sitta i bilen hem ifrån ett skolbesök och inte känna att man har stått och förespråkat någon annans åsikter. De flesta killar och tjejer dras till Sverigedemokraterna med tron om att partiet är nationalister och vill göra något drastiskt med invandringspolitiken i Sverige, men nästan direkt påbörjas en indoktrinering.

Två saker tycker vi är anmärkningsvärt med Jonssons påståenden. Först att SDU inte märkte Jonssons nazistiska läggning och nominerade honom till riksorganisationen. Det andra – om det stämmer – är att det finns en utbredd avundsjuka på nazister inom SDU.

Vi på IRM önskar Jonsson all lycka med sin nya nazistiska karriär. En liten boost på vägen vore väl om han fick lite uppmärksamhet i Avpixlats nya artikelserie: ”Från SD till Nazist”.

486708_10200260933557619_728936515_n

 


Stötta vår verksamhet
  • 1
    Dela