Granskning

Se hur Wigh hånas av riksdagskollegorna och lokal SD-politiker skyller på judarna

Under måndagen släppte Kalla Fakta sitt utmärkta reportage om hur sexuella övergrepp tystats ner inom Sverigedemokraterna. Som vanligt kunde vi se en partiledare som påstod sig inte veta något om vad som hänt inom partiet samtidigt som smutskastningskampanjen rullade igång mot Hanna Wigh i sociala medier. IRM kan nu visa hur flera ledande företrädare för partiet som säger sig värna mest om ”svenska kvinnor” attackerar Wighs vittnesmål och person. 

För er som ännu inte sett Kalla Fakta så kan man snabbt sammanfatta hela reportaget med att mängder med fd politiker och högt uppsatta tjänstemän vittnar om hur SD mörkat bland annat sexuella övergrepp. Riksdagsledamoten Hanna Wigh, som hoppade av under onsdagen, vittnar om hur hon flera gånger slagit larm men att det slutat med att hon straffats.

Redan under onsdagsmorgonen började ”svärjevännerna” med en intensiv smutskastningskampanj mot Wigh i diverse Facebookgrupper. Samtidigt tog det inte lång tid innan Wighs forna partikamrater och kollegor hakade på:

Stefan Jakobsson, skolpolitisk talesperson, väljer att ta upp Wighs motion om hunddagis, vad den nu skulle ha för relevans förutom att håna och misskreditera henne. Jakobsson surar även över att Wigh filmat sitt möte med partisekreteraren Rickard Jomshof där han i sin tur surar över att Wigh gått till media:

Och som vanligt när någon ledande person yttrat sig så är det som att öppna en kran fullt ut. De tre första kommentarerna är alla anställa av SD och Larsson som hakar på är lokalpolitiker:

Man skulle ju kunna tänka sig att ett sexuellt övergrepp känns mer som ett övergrepp, men tydligen är det viktigare att kommentera Wighs filmande av partisekreteraren än de övergrepp som partikollegor påstås utfört. Just Emelie Nixon, politisk sekreterare på riksdagen, kommenterar också det hela på sin egen sida:

Notera att hon inte vill kalla Wigh lögnare, men när andra gör det så gillar hon kommentaren:

Även vår andre vice talman, Björn Söder, ger sig in i matchen när han misstänkliggör Wigh och lägger skuld på Kalla Fakta för att de inte anmält händelsen:

Men en av de sjukaste kommentarerna som vi sett i flödet kommer från David Bergqusit ordförande i SD Nacka som tidigare uppmärksammats när han försvarat en film som glorifierade Hitler. Bergquist skriver, precis när Kalla Fakta avslutas, denna status:

För er som nu kliar er i huvudet och undrar vad Federal Reserve och TV4:as eventuella ägarstruktur skulle ha med saken att göra så är det hela väldigt enkelt: det handlar om judarna. Roberth Ström, tidigare SD-politiker och förintelseförnekare hajar, vi hajar och Bergquist är väl medveten om vad han insinuerar:

Reaktionerna under dagen har varit minst sagt hätska mot de som vittnat om partiets försök att mörka övergreppen och de lär inte förbättras med tiden. Det kanske mest ironiska i allt detta är ”svärjevänner” och partikollegors ifrågasättande av Wighs rädsla för att anmäla.

Med tanke på dagens reaktioner, hur kan en person någonsin känna rädsla inför att berätta!? Stödet har ju varit överväl…. obefintligt:


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)

Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.6K
    Delningar