Granskning

SD hånade två sossar för ett trollkonto samtidigt som de sponsrade anonyma rasistiska facebooksidor

Written by Henrik Johansson

Idag kan Aftonbladet, än en gång, avslöja att Sverigedemokraterna sponsrar anonyma rasistiska bloggar och Facebooksidor

för att bedriva påverkansoperationer mot det svenska folket. Det här är ingen nyhet då flera medier sedan tidigare avslöjat hur hundratals SD-aktiva, med hjälp av anonyma konton, näthatat bland annat kvinnor och barn. 

En sajt som Aftonbladet pekar ut som sponsrad av SD är Facebooksidan Politisikt inkorrekt. Den rasistiska bloggen som är föregångare till Facebooksidan lades ner för ett par år sedan och även den hade kopplingar till SD:

Enligt mejl och kontoutdrag som Aftonbladet tagit del av framgår det att kommunikationschefen Joakim Wallerstein år 2015 köpt annonser för att marknadsföra Facebook-sidan Politiskt Inkorrekt.

Efter att det avslöjats att två medarbetare hos Socialdemokraterna använt ett anonymt konto för att sprida denna satirbild så sprudlade partiets företrädare av skadeglädje:

Några av de som skrev om händelsen var Kent Ekeroth och Mattias Karlsson:

Men vad SD:s främste företrädare inte berättade var alltså att man själv sponsrat en anonym trollsida för att bland annat håna sossarna:

En annan sak som är värt att notera är nivåskillnaden på ”satiren”. Man kan tycka vad man vill om att tjänstemännen hos Socialdemokraterna spred sin satir under fejkat namn, men faktum är att förutom den moderata politikern Hanif Bali som syns i bakgrunden så är de satiriska namn som tillskrivs varje politiker helt i sin ordning. Oscar Sjöstedt har stått och skrattat åt nazister som sparkat på döda får och kallat dem ”die juden”, Jörgen Fogelklou har kopplats till det anonyma, och antisemitiska, Flashbackkontot Afghan och Jimmie Åkesson har sagt ”jag vet inte” åt de flesta obekväma frågor han någonsin fått.

Men vad vet vi, det kanske är Erik ”järnröret”Almqvist som SD låst sig vid. För vi vet ju alla att röret egentligen var gjort av aluminium…


Stötta vår verksamhet
  • 704
    Delningar