Okategoriserade

SD:s representant i Östra Göinge skriver att det är vetenskapligt belagt att diverse ”raser” har lägre IQ

Written by Henrik Johansson

Peer Pedersen, ledamot i kommunfullmäktige för SD i Östra Göinges kommun har i en artikel på den främlingsfientliga siten Fria tider uttryckt sitt stöd för rasbiologisk forskning.

Det var i en artikel som handlade om en förtalsdom mot Nils-Eric Hennix, tidigare partiledaren för nationaldemokraterna men numer ansluten till Svenskarnas parti, som Pedersen skrev detta:

En av forskarna som det hänvisas till i artikeln på fria tider är Richard Lynn, som bland annat skrev artikeln ”Skin color and intelligence in African Americans”. Den forskning som Pedersen påstår sig vara vetenskapligt handlar i stort sätt om hur olika ”raser” eller folkslag, har olika intelligens.

”Forskningen” är minst sagt kritiserad som ni kanske förstår. Kritiken och dess källor kan läsas i länken ovanför.

Det ska påpekas att Peer Pedersen på vanlig SD manér förnekar att han tror på dessa skillnader mellan ”raser”. Han säger till expo: ”Jag har uttryckt mig lite slarvigt”.

När man stöter på Sverigedemokrater som skriver liknande saker på internet blir man knappast förvånad att man aktivt måste uppmana sina företrädare att inte skriva rasistiskt

 


Stötta vår verksamhet