Okategoriserade

Sverigedemokraterna – enda partiet som vill tvångssterilisera transsexuella

Det blev en jordskredsseger för oss som tänker att kroppslig integritet är en rätt fin demokratisk rättighet när riksdagen under förra veckan röstade om att avskaffa tvångssterilisering vid könskorrigerande operationer. Nästan alla riksdagspartier har nämligen kommit till den hisnande insikten att det här med statlig tvångssterilisering har en viss bitter eftersmak á lá nazisttyskland 1930. Ändringen innebär dessutom att det inte längre finns juridiska hinder för en transexuell person att spara könsceller för att senare kunna skaffa biologiska barn. Fint va? Men gissa vilket parti som inte håller med den internationella brottmålsdomstolen att tvångssterilisering är ett brott mot mänskligheten?

steriliseramindre

Det är alltså Sverigedemokraterna som enhälligt säger nej tack men tack till transsexuella personers rätt till sina egna kroppar, precis som de är emot en könsneutral äktenskapslag, att samkönade par ska kunna prövas som adoptivföräldrar och att lesbiska kvinnor har precis lika stor rätt till insemination som heterokvinnor.  Till och med KD, som tidigare varit tveksamma inför lagändringen, har nu lyssnat till FN:s och Europakommissionen som slagit fast att det inte finns tillräckliga skäl (inga alls faktiskt) för ofrivillig sterilisering. Ensam kvar på barrikaden för statliga övergrepp står SD.

I en intervju av Sveriges Radio från februari 2012 kan vi höra hur Sverigedemokraternas Roger Hedlund nästan hyperventilerar av panik inför den stundande könsanarkin som kommer bryta ut ifall tvångssteriliseringslagen tas bort. Han säger till SR:s reporter:

”Om man ser rent historiskt har man ju tidigare resonerat som så att det är ganska rimligt att om man byter kön att man rent juridiskt då blir en man, då exempelvis att man då också steriliseras och blir en man rent praktiskt.”

Visst är det skönt att äntligen få ordning på det här med vad som gör en kvinna till en kvinna och man till en man. Är det hormoner? Könsorganets utseende? Din personliga könsidentitet? Inte enligt Roger Hedlund, som tydligen menar att det är steriliseringen i sig som gör en man till en man. Kan vara bra att komma ihåg till nästa gång ni har en könsrelaterad identitetskris.

Sverigedemokraternas homofobiska meritlista är och förblir imponerande. Trots att Jimmie Åkesson 2010 gjorde ett tappert försökt att värva röster från HBT-rörelsen genom att publicera en debattartikel i Aftonbladet med rubriken: ”SD – ett parti för hbt-personer”. Inga former av nedsättande attityder gentemot hbt-personer har någon som helst förankring i Sverigedemokraternas partiprogram, menade han och passade dessutom på att be om ursäkt över de ”enskilda företrädare” som vid ”enstaka tillfällen” under de gångna åren uttalat sig på ett ”olämpligt och onyanserat sätt om homosexuella som grupp” . Dessa uttalanden hade trots allt fällts i affekt över att ”homosexuellas intressegrupper i reklamkampanjer lyft fram barn i sexuella sammanhang”. Alltså: Ja, vi kanske är homofober men det är bara för att homosexuella är pedofiler. Snygg räddning.

Mer om SD:s syn på homosexuella:


Stötta vår verksamhet
  • 102
    Delningar