Granskning

SD-kandidater genomförde fredlig protest mot högerextremister – kallas för idioter av SD-topp som gläds över att de inte är valbara

Written by Henrik Johansson

SD-toppen Martin Kinnunen har nu satt ner foten mot sina partikamrater, men inte för att de avslöjats som nazister eller på annat sätt uttryckt sig rasistiskt. Nej Kinnunen kallar sina partikamrater för idioter och gläds att de inte är valbara efter att de vänt ryggen åt det, enligt SD, högerextrema partiet Alternativ för Sverige. 

I ett parti som säger sig ha nolltolerans mot extremism och rasism så borde man kanske få en klapp på axeln om man aktivt och fredligt visade sitt missnöje med just högerextremister. Men icke sa nick när det kommer till Sverigedemokraterna. När SD-toppen Martin Kinnunen på Twitter svarar SD-avhopparen Jeff Ahl om varför SD-kandidaterna Clarence Jarlow och Christian Bengtsson protesterat mot det, enligt SD, högerextrema partiet AFS så väljer Kinnunen att kalla sina partikamrater för ”idioter”:

När en artikel kommer upp på AFS-vänliga Fria Tider så går Kinnunen steget längre och säger att han är glad att SD-kandidaterna inte står på valbar plats:

Hela konversationen urartar snabbt i en ”whataboutism” tråd där de forna partikamraterna anklagar respektive parti för antisemitism, vilket de båda såklart inte har några problem med när det handlar om partitoppar. Notera även att Kinnunen inte ser något klandervärt i att SD:s tilltänkte finansminister står och asgarvar när han berätta om sina nazistpolare som sparkar på döda får och kallar dem för ”die juden”:

Än en gång kan vi väl med all tydlighet konstatera att den där påstådda nolltoleransen mot extremism och rasism inte är annat än ett sätt för SD:s partiledningen att utesluta folk som inte behagar dem. Och ibland går det såpass långt att du anses vara extremist om du protesterar mot extremism…

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.3K
    Delningar