Granskning

Vi vill inte påstå att en riksdagsledamot tillverkar rasistiska bluffilmer, men…

Written by Tobias Lundeqvist

Fredagkvällen spenderade Thoralf Alfsson med koka ihop ett spontaninlägg på sin blogg som han snabbt ångrade och tog ner efter att hans läsare reagerat över den bristande källkritiken. IRM var med i realtid och följde hela förloppet. Inlägget som nu är borttaget såg ut såhär i sin helhet:

Bild 18
Att invandrare tar andra jobb än vad de är utbildade för är väl dokumenterat. Vi undrar vilken värld Alfsson egentligen lever i? Lita inte på oss, vi bifogar random artikel från förra året där det tillexempel framgår att 4000 ingenjörer som flyttat till Sverige går arbetslösa, om någon vill förkovra sig. Men låt oss fortsätta. Alfsson går tvärt emot all belagd fakta på området och hävdar att det är en ”vandringssägen”. Som belägg för detta bifogar han en youtubefilm som magiskt försvann i samma sekund som att Alfsson tog bort sitt inlägg. Men eftersom vi var med i realtid så hade vi chansen att föreviga klippet innan det försvann helt:

”Nedanstående installation hittades i en lägenhet vars innehavare hade ett arabisktklingande namn”

Skriver alltså Alfsson. Såhär långt kan vi notera ett helt sanslöst långsökt och idiotiskt grepp för att sprida en hemkokt konspirationsteori i syfte att svartmåla vanligt hederligt folk med ”arabisktklingande namn”. Rasistisk dynga som så många gånger förr. Alfsson plockar bort inlägget efter att kommentatorerna på hans blogg ifrågasätter honom (alltså, till och med folk som följer Alfsson tycker det här är galet..). Fler kritiker han tillkomma, men vi han bara med denna skärmdump:

Bild 19

 

Tidslinje:

  • 21:58 – IRMredaktionen skärmdumpar Alfssons inlägg och börjar skicka det sinsemellan (nej, vi har inget liv). Det är redan borttaget men vi har den cachade versionen
  • 21:59 – Youtubeklippet är nu borttaget, men en av oss har klippet öppet och kan därför filma klippet. Det är inte Youtube som tagit bort klippet utan av användaren ota1957, vi noterar även att Alfsson av en ren slump är född 1957 och heter Ola Thoralf Alfsson.
  • 22:00 – Vi börjar kika på andra klipp som användaren 0ta1957 har lagt upp. Vår uppmärksamhet fastnar först på ett bildsatt ljudklipp från ring P1. Ett program som även Alfsson brukar skriva om. En av bilderna som ota1957 valt att illustrera klippet med är den här:

Bild 15

Bilden är vanligt förekommande i den muslimhatande miljön på nätet och har sitt ursprung i konspirationsteorin om ”Eurabia”. Man vill genom denna bild påskina att muslimer genom barnafödande skall ta över Europa. Ren rasistisk galenskap alltså. Sen finner vi följande:

Bild 21
Det ringer en klocka…har vi inte sett detta med ”svammeltanten” tidigare? Jo just!

Bild 23
Det var ju kring 1:a maj förra året som Alfsson gick bananer och skrev ett inlägg komplett med en massa klipp från det ”mystiska” youtubekontot ota1957. Vi säger inte att en riksdagsman har tillverkat och spridit en rasistisk bluff-film men…

Vi dokumenterade även talet i Kalmar och jag kommer lägga upp även det.”/Thoralf Alfsson angående de filmer på Mazetti som sedermera hamnade på kontot ”ota1957”.

BONUSINFO

Flera kritiska kommentarer har lagts på Alfssons blogg angående inlägget och gissa vad som hänt med dem? Jepp, raderade. Att radera och censurera kritiska kommentarer är mer en regel än ett undantag hos den absoluta SD-toppen och det får ju en att fundera över hur SD skulle hantera kritik om man fick real makt…


Stötta vår verksamhet
  • 2
    Delningar